Hozzávalók:
- 15 dkg aszalt szilva
- 17,5 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- 0,8 dl tej
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- 23 dkg nádcukor
- 4 db nagy alma
- tetejére 2-3 ek. nádcukor, 1 tk fahéj, porcukor
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy kb. 35×25 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezek. A tejszínt, a tejet és a vajat összemelegítem egy kis lábasban. Amint felforrt és a vaj elolvadt, leveszem a tűzről és hűlni hagyom.
A cukrot a tojásokkal habosra (fehéredésig) keverem, majd hozzáadom a vajas-tejszínes keveréket, végül a lisztet. Csomómentesre keverem és beleöntöm a tepsibe. Az aszalt szilvát felkockázom, majd beleszórom a tésztába, végül ráterítem a – nagylyukú reszelőn lereszelt – almát. A tetejét meghintem a fahéjjal elkevert cukorral.
40-45 percig sütöm, tálalás előtt meghintem porcukorral.
