Blog

Aszalt szilvás sütemény

2020.03.27 09:16

Hozzávalók:

  • 15 dkg aszalt szilva
  • 17,5 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 0,8 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 23 dkg nádcukor
  • 4 db nagy alma
  • tetejére 2-3 ek. nádcukor, 1 tk fahéj, porcukor

A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy kb. 35×25 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezek. A tejszínt, a tejet és a vajat összemelegítem egy kis lábasban. Amint felforrt és a vaj elolvadt, leveszem a tűzről és hűlni hagyom.

A cukrot a tojásokkal habosra (fehéredésig) keverem, majd hozzáadom a vajas-tejszínes keveréket, végül a lisztet. Csomómentesre keverem és beleöntöm a tepsibe. Az aszalt szilvát felkockázom, majd beleszórom a tésztába, végül ráterítem a – nagylyukú reszelőn lereszelt – almát. A tetejét meghintem a fahéjjal elkevert cukorral.

40-45 percig sütöm, tálalás előtt meghintem porcukorral.