
A lenmagolaj nem hiába kulcsösszetevője az utóbbi évek reformtáplálkozásának és kihagyhatatlan eleme a rákmegelőző életmódprogramoknak. Összetett módon hat a szervezetre: sejtszinten regenerál, pozitív élettani hatásai az emésztőrendszertől a szív- és érrendszerig érvényesülnek. Az étkezési olajok közül a legjelentősebb antioxidáns-tartalommal rendelkezik, és közel felét értékes telítetlen zsírsavak (omega-3) alkotják.
Felhasználása akár önmagában fogyasztva, akár kreatív módon salátákhoz, joghurtba, müzlibe keverve vagy köretekhez adagolva is történhet.
Tápanyagok 100 g termékben
Energia |
3760 Kj / 900 kcal |
Zsír |
100 g |
amelyből telített zsírsavak |
11 g |
Szénhidrát |
0 g |
amelyből cukrok |
0 g |
Fehérje |
0 g |
Só |
0 g |